donderdag 18 april 2013

Mag ik bij jou in bed?


Auteur: Chris Riddell
Illustrator: Chris Riddell
Vertaling: Rindert Kromhout
Uitgeverij: Van Goor, houten
Jaar: 2009

Het verhaal speelt zich af wanneer Joris gaat slapen. Zijn bed begon te beven en te schudden, tot er iemand vanonder zijn bed kwam. Meneer Van Onderen wou een plekje in Joris bed, het was niet zo fijn om op de grond te slapen. Maar toen Joris zijn oordopjes ging zoeken vond hij nog iemand en hij ging op zoek naar zijn kamerjas en kwam nog iemand tegen. Hij is dan op zoek gegaan in elke kast, elk gaatje, hij had geen idee van al die andere onverwachte gasten, die ook graag lekker willen slapen in zijn bed. Toen er geen plaats meer was in Joris bed, is Joris maar op de grond gaan slapen. Toen mama ’s morgens Joris kwam wakker maken zei ze, waarom slaap je op de grond: Joris zei: Dat vond ik eens lekkerder.

Het boek is groot van formaat, ideaal om te vertellen aan een groep. Het is ook een stevige kaft. Op de voorkant zie je al dat het over een fantasierijk verhaal gaat. 

Het boek heeft een groot lettertype, sommige woorden staan vetgedrukt en nog groter. De tekst staat wirwar op de prenten, hij staat soms scheef. De taal is simpel, maar de namen van de fantasie-dieren zijn wel moeilijk. De achtergrond is vooral wit en het verhaal speelt zich telkens af in de slaapkamer.

Dit boek behoort vooral bij een rijke fantasie, je kan het gebruiken bij het thema slapengaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten