donderdag 18 april 2013

Het huis van Wiezewotje


Auteur: Guy Didelez
Illustrator: Frank Daenen
Uitgeverij: Clavis, Hasselt
Jaar: 2009

Het boek gaat over een elfje die verdwaald is, ze vliegt al uren rond en is heel moe. Ze zoekt een plaats om te rusten, want in het bos onder haar zijn er vele gevaren. Ze vind andere elfjes en een hotel, maar het is volzet. Ze gaat opnieuw op zoek, maar er is nergens plaats, ze gaat zelfs bij de toverelf. Ze vind een huisje, maar het huisje heeft geen dak en er komt storm op. Alle elfjes komen haar helpen om een dak te maken, zo is iedereen blij en vieren ze feest terwijl het buiten stormt. Nu heeft elfje Wiezewotje een eigen huisje.

Het is een fantasierijk boekje, het thema gastvrijheid, elkaar helpen komen hierin aan bod. Het is een groot boek zodat je het perfect kan voorlezen aan de klasgroep. 

Het boek is voor de oudste kleuters. 

De fantasie in het boek dient ervoor om de boodschap van het verhaal duidelijker te maken. De boodschap staat hierin centraal.

In het begin staat op de linkerkant de tekst op een witte achtergrond en links de prent, zolang het elfje op zoek is staat de tekst zo. Wanneer ze in het dorp terecht komt staat de tekst in de prent op een gekleurde achtergrond. De eerste letter staat telkens in het vet en groot. De achtergronden zijn telkens heel donker. De huisjes en de elfjes hebben dan lichtere kleuren. De tekst is simpel en begrijpbaar voor de oudste kleuters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten