donderdag 18 april 2013

Honden doen niet aan ballet!



















Het boek gaat over een meisje en haar hond Roef, hij houdt niet van hondendingen maar wel van dansen en muziek. Roef voelt zich geen hond, wanneer zijn baasje ha
ar klaarmaakt voor de balletschool wil Roef mee. Hij droomt ervan om ballerina te worden. Maar de papa van het meisje zegt: Honden doen niet aan ballet! Dus Roef mag nooit mee, maar stiekem gaat hij overal mee, zijn baasje voelt dat ze achtervolgt wordt. Hij mag niet mee naar de balletles, niet mee naar het ballet. Op een dag is het baasje met haar papa naar een ballet gaan kijken. De danseres trippelt en draait en plots, poef, ze valt. Iedereen schrikt, maar iemand vindt dat het helemaal niet voorbij is. Roef gaat het podium op, heeft haar tutu aan en begint te dansen. Het publiek gelooft zijn ogen niet, als de muziek ophoudt, maakt de hond een buiginkje. Onzeker blijft hij op het podium staan en toch accepteren ze hem als danser. Iedereen begint te applaudisseren, papa zegt ook: Roef is echt een balletdanseres! Honden doen wel aan ballet!

Het boek is een vierkant en heeft een stevige kaft. De kaft stelt een theater voor met de hoofdpersonage in, het wekt nieuwsgierigheid op. Er komen veel kleuren voor in het boek, de illustraties zijn sfeerscheppend. De illustraties tonen meer dan de tekst, ze geven dus een meerwaarde. De illustraties zijn getekend en gekleurd met potloden.

Het thema gaat over anders zijn, vooral herkenbaar voor de oudere kleuters.  Er zijn vooral 2 hoofdpersonages de hond en zijn baasje. Er zijn identificatiemogelijkheden met het thema. Er is ook een happy end. Het is een heel leuk boek om te gebruiken bij thema dans, anders zijn.

Het verhaal wordt vertelt door het baasje van de hond. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Er wordt veel met emotie en gevoel in het boek gespeeld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten