donderdag 18 april 2013


Auteur: Gil Cooper
Illustrator: Amy Barton
Vertaling: Ellen Hosmar/Vitataal
Uitgeverij: Veltman, Utrecht
Jaar: 2009

Het boek gaat over een uiltje die zich veilig voelt in hun boom bij mama en papa. Hij wil niet uitvliegen, is bang. Iedereen doet zijn best om uiltje zin te geven om uit te vliegen maar toch lukt het niet. Uiltje vind dat hij gewoon op de grond kan stappen bij zijn vriendjes rond de boom, tot op een dag hij op de grond zat en er opeens een kat verscheen, hij schrikte en vloog op. Zo is het uiltje toch beginnen vliegen.

Het boek heeft een stevige kaft en is aangepast aan de leeftijdsgroep, kleurrijk en met glitters. De prenten in het boek zijn heel kleurrijk, ze geven de echte kleuren van de natuur terug. Er zitten ook veel speciale effecten in zoals pop-ups en verrassingen. Heel leuk voor kleuters om op zoek te gaan. Hierdoor wordt het bekijken van het boek speelser en actiever. De effecten worden functioneel en aantrekkelijk gebruikt. 

Het formaat is een groter formaat, ideaal om voor een groep te vertellen. 

De prenten lopen door telkens op de 2 pagina’s, waarbij op 1 pagina tekst staat met afbeelding. De tekst staat in de afbeelding zelf, zwarte tekst.De prenten ondersteunen het verhaal. Ze prikkelen ook de fantasie. De prenten zijn geschilderd en zijn toch realistisch.

Het boek is geschikt voor de 2e kleuterklas. Je kan dit boek gebruikten bij het thema loslaten, durf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten