zondag 26 mei 2013

Brontorina

Brontorina

Auteur: James Howe

Illustrator: Randy Cecil

Uitgever: Lemniscaat

Jaar: 2010



1. INHOUD
Het boek gaat over een dinosaurus Brontorina die een droom had. Ze wou een ballerina worden, maar omdat de dinosaurussen redelijk groot zijn was het onmogelijk. Trouwens had ze ook niet de juiste schoenen wat haar droom nog onmogelijker maakte. Ze sluit aan bij madame Lucilles balletschool. Het valt snel op dat ze te groot is voor de studio. Tot slot krijgt Brontorina gepaste schoenen en beseft madame Lucilles dat haar studio te klein was. Samen gaan ze opzoek naar een nieuwe studio. Tot slot besluiten ze om een openluchtballetzaal in te richten zodat iedereen met een droom terecht kon.



2. VORM
Het boek heeft een stevige kaft met een duidelijke prent. Het verschil tussen de grootte van de  personages is goed weergegeven met de prenten. Brontorina is zodanig groot getekend dat de andere personages heel klein lijken in vergelijking met haar. Ze neemt bijna op elk prent heel de pagina in beslag. De kleuren zijn eerder pastel waardoor Brontorina goed opvalt met haar oranje kleur. Bij sommige pagina's zijn de composities redelijk druk. De ruimte wordt goed gesuggereerd door gebruik te maken van schaduwen

3. TAAL
De taal is gepast aan de doelgroep. Er komen niet veel moeilijke woorden in voor.
Er is geen rijm en ook niet echt klankrijke woorden. Er zijn wel redelijk veel dialogen, vooral tussen Brontorina en madame Lucille. Er komen enkele Franse woorden in voor zoals jeté, plié, relevé, enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten