donderdag 2 mei 2013

Anna in het verkeer


Auteur: Kathleen Amant

Illustrator: Kathleen Amant

Uitgever: Clavis

Jaar: 2009
doelgroep: jongste kleuters

 
Inhoud:
Het hoofdpersonage van dit boek is ongetwijfeld Anna. Het hele verhaal draait dan ook vooral rond haar. Het verhaal dat gebracht wordt, sluit ook aan bij de leefwereld van de kinderen. Ze komen namelijk zelf ook elke dag in aanraking met het verkeer.

 
Korte inhoud:
Anna fietst samen met haar mama naar de stad. Onderweg komt Anna allerlei dingen over het verkeer te weten. Ze leert hoe je de straat oversteekt en dat je moet stoppen als het licht rood is. Als ze na die lange toch eindelijk in de stad komen, krijgt Anna een ijsje.

 
Vorm:
De kaft van het boek is uit stevig karton gemaakt.
In het boek wordt gebruik gemaakt van felle kleuren. De tekeningen zijn ook erg eenvoudig en bevatten weinig details. De tekst staat telkens apart van de tekening. De prenten of de tekeningen zijn echt bedoelt om het verhaal te ondersteunen.

 
Stijl en taal:
De woordenschat van dit boek is beperkt. Toch komen er een aantal woorden voor die voor kinderen van de peuter en de 1ste kleuterklas nog moeilijk kunnen zijn. Zo wordt er gesproken over een zebrapad en stoplichten. Toch is de woordkeuze aangepast aan de doelgroep. De nieuwe woorden die aangebracht worden komen duidelijk tot uiting in de tekeningen. De zinnen in het boek zijn echter kort.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten