woensdag 12 juni 2013

Vandaag zijn wij de baas



Auteur : Iris Boter
Illustrator : /
Uitgeverij : Boekencentrum
Jaar : 2011
Doelgroep : 4-6 jaar

Korte inhoud
Een gewone zaterdag in een gewoon gezin met een hond en een kat. Maar Tom en Tara mogen niets, zelfs geen varkentje als huisdier. Ze gaan naar hun ouders om dit te zeggen : 'Als we groot zijn, doen wij het anders.' Papa stemt toe en ze doen de hele zaterdag wat ze niet mogen. Ze blijven de hele dag in hun pyjama, bellen zomaar iemand op, maken macaroni met smarties,...
Wanneer de de dag op zijn einde loopt en het huis een rommelboel is gaan ze nog eens naar hun ouders. Ze besluiten om toch weer te wisselen van plaats. Enkel hun roze vriendje mag blijven.

1. Vorm
Het boek heeft een harde kaft. De achtergrond is wit behalve op de kaft, zodat de tekeningen mooier uitkomen. Voor de tekening is er veel kleur gebruikt en levendige kleuren.
Je ziet op de kaft dat de kinderen allerlei dingen aan het doen zijn waardoor de kaft een groot deel verraad wat er zou kunnen gebeuren in het verhaal.

2. Inhoud
De pagina's zijn verdeeld. Je ziet vele tekeningen op 1 pagina met daaronder wat tekst. Dit is de uitleg over wat ze willen doen en niet mag van de ouders. Of de dingen die ze die zaterdag wel doen terwijl ze het normaal niet mogen.
De mama en papa doen in het verhaal of ze ook kinderen zijn net als Tara en Tom. Er staat wel veel tekst op sommige plaatsen.

3. Taal
De taal is redelijk gemakkelijk. Het zijn allemaal zaken die de kleuters eventueel ook zouden willen doen, dus kunnen ze zich er wel wat bij voorstellen.

Score : 7.5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten