dinsdag 4 juni 2013

kijk uit, lieveheersbeestje!

uitgeverij: Veltman uitgevers, Utrecht
auteur: Jack Tickle
uitgave in het jaar 2013
boek voor het 1ste kleuter

Dit prentenboek gaat over een lieveheersbeestje dat leert vliegen. Maar dit lukt echter niet zo goed. Ze botst en valt overal tegen, maar ze blijft oefenen en oefenen. zal het haar lukken? Tijdens het oefen komt ze verschillende dieren tegen waar  tegen ze botst. 

Dit prentenboek heb ik gekozen om dat het toch wel grappig kan ervaren worden voor de kleuters en dat het toch wel gaat over niet opgeven. Dit boek heeft een harde kaft en een grote uitvouwpagina op het einde en heeft duideljke prenten.

veel leesplezier.
Melissa Dewildeman


Rikki en de tuin van opa.

uitgeverij: Clavis uitgeverij, Hasselt- Amsterdam - New York
Auteur: Guido Van Genechten
uitgave in het jaar: 2012
boek voor eind tweede en derde kleuter.

Rikki gaat op bezoek bij zijn oma en opa zoals ieder weekend dit is Rikki's lievelingsuitstap. Als Rikki bij oma en opa aankomt samen met zijn mama en papa gaat Rikki naar de groentetuin van zijn opa waar ze samen zaadjes zaaien. Rikki leert hier alles over de groenten en waar de zaadjes vandaan komen. Na het aanleggen van een nieuw stukje grond zaaien Rikki en opa spinazie. Na deze hele klus gaan ze naar huis bij oma.

 
een heel leuk prentenboek als je rond een moestuin, groenten of opa werkt. Dit boek Heeft een harde kaft en duidelijke prenten.

veel leesplezier 
Melissa Dewildeman


Eekhoorn in de herfst.

uigerverij: Rebo Productions b.v. Lisse
auteurs Anita Loughrey en Daniel Howarth
uitgave in het jaar 2012
boek voor het tweede kleuter

Het is herfst en eekhoorn en zijn broertje zijn eten aan het verzamelen om te eten, want in de herfst in er genoeg eten voor iedereen. Eekhoorn en zijn broer waren aan het spelen wanneer de broer van eekhoorn zei  "wedden dat je me nooit te pakken krijgt!" Eekhoorn rende achter zijn kleine broer maar als ze in het bos liep en haar broer niet meer zag wist ze niet meer waar haar nootjes waren. Eekhoorn kwam muis, konijn en uil tegen en vroeg aan hen of ze haar nootjes wisten zijn. 



In dit prentenboek ligt het accent vooral op de herfst en het delen van de nootjes want deze smaken veel lekkerder als je deelt. op het einde van het prentenboek staan er wat activiteiten en wat we hebben geleerd over de herfst. Dit boek heeft een harde kaft en duidelijke prenten.

veel leesplezier
Melissa Dewildeman

De winter van Uil.

Uitgeverij: Rebo productions b.v/ Lisse
auteurs: Anita Loughrey en Daniel Howarth
uitgave in het jaar 2012 
boek voor het tweede kleuter

Uil verteld dat het winter is. Dat we dit kunnen voelen en zien. de dagen zijn korter en kouder. Uil spreid haar vleugels en vliegt over het bos en daar zien we nog verschillende element waaraan we kunnen zien dat het winter is. Uil ziet plotseling pootafdrukjes in de sneeuw en gaat kijken van wie deze afkomstig zijn. Hij ziet konijn bij het meer. Eekhoorn komt bij konijn als konijn op het meer is uitgegleden en zegt tegen haar dat ze daar beter niet op zou blijven. konijn probeert om recht te staan, maar dit lukt niet. Plots breekt het ijs en uil helpt komijn uit het koude water en brengt haar naar haar holletje.

    
In dit prenten boek vind je achteraan activiteiten en wat we hebben geleerd over de winter. Een leuk prentenboek om de winter voor te stellen en de kenmerken eruit te halen. Dit boek heeft een harde kaft en duidelijke prenten.

veel leesplezier
Melissa Dewildeman




Karel krijgt een hondje.

Uitgeverij: Clavis Uitgeverij, Hasselt- Amsterdam - New York
Auteur: Liesbet Slegers
uitgave in het jaar 2012
boek voor het Peuter/eerste kleuterklas

Karel telt af op een kalender wanneer hij zijn hondje kan gaan halen want het is nu nog even bij de mama om te groeien. Karel en zijn mama halen spullen om voor hun hondje te kunnen zorgen. als de grote dag daar is halen ze het hondje op die de naam Rob krijgt. ze gaan eerst naar de dierenarts om te kijken of het hondje/puppy helemaal gezond is en kan dan naar huis. daar spelen Karel en Rob samen. Karel leert Rob een pootje geven en gaan met hem gaan wandelen.
   

In dit prentenboek ligt het accent zorgen, huisdier en vriendschap. Hier kunnen de kleuters zien dat je goed moet zorgen voor hun huisdier en dat je niet alleen moet spelen met je hond maar ook andere dingen met hem moet doen. Dit boek heeft een harde kaft en de tekst is aangepast aan het peuter en eerste kleuterniveau, heeft duidelijke prenten.

veel leesplezier
Melissa Dewildeman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten