donderdag 13 juni 2013

Grote Anna leert zwemmen


Mijn tweede boek heet: Grote Anna leert zwemmen. Het boek is geschreven door Kathleen Amant. Bij het vertellen van het boek leren de kinderen hoe ze moeten zwemmen. Of wat ze allemaal kunnen verwachten tijdens de zwemles. Het verhaal toont aan dat je moet leren om goed te kunnen zwemmen en dat je het met veel oefenen wel zal kunnen. Maar ook dat er wat plezier kan zijn achteraf.

Wanneer ik het boek voor het eerst zag viel mij dat blauw meteen op. Toen ik het boek opendeed, zag ik meteen terug het blauw. Het water staat dus centraal! Of vooral de kleur van het water dan. Het blauw komt op alle blaadjes in het boek voor. De kleuren van de andere prenten vallen niet zo hard op door het blauw die overheerst.
Maar de kleuren die gebruikt worden zijn kleuren die de kinderen kennen. Zoals groen, geel, roze. Die kleuren zien de kinderen graag en het is natuurlijk wel leuk dat ze die dan gebruiken in het boek. De tekeningen zijn eenvoudig gekleurd. Er is wel één detail dat vaak terug komt en dat zijn de waterdruppeltjes. Ze tonen het opspattende water.
Zo zien de kinderen het water. De felgekleurde badmutsen komen het volledige boek terug.

In het boek wordt er niet echt aan taalverrijking gedaan. Maar de kinderen weten wat er gebeurd in de zwemles door dit boek. Het is dus een soort kennisverrijking. De kinderen weten wat hen te wachten staat in de zwemles.
Er staat zeer veel tekst in het boek. De tekst staat ook op iedere pagina ergens anders. Het staat ook in een klein lettertype. De tekeningen staan vooral centraal.
De zinnen zijn ook vrij lang. Het boek is het best voor de kinderen van het 3de kleuter. Die leren ook meestal al zwemmen en gaan ook soms zwemmen met school.

Dit boek kan je gebruiken in je klas voor de kinderen gaan zwemmen. Ze weten hier ongeveer wat hen te wachten staat. Maar ook is dit boek ideaal voor de kinderen die bang zijn om in het water te gaan. Hier zien ze dat het helemaal niet erg is.
Ze leren ook de manieren van zwemmen. Dit boek kan ook gebruikt worden als je het over water hebt. Want water staat hier zeker en vast ook centraal in het boek.
Score: 7.5/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten