woensdag 12 juni 2013

De reis van Max


r

Auteurs : Gauthier David & Marie Caudry
Illustrator: Onbekend
Jaar: 2008
Doelgroep: 0 tot 6 jaar
Uitgeverij: Luister

Korte omschrijving
Het is een prentenboek over Max zonder tekst.
Max woont in een huis samen met vele dieren. Wanneer er een wolk passeert die vol zit met regen. Max kruipt in de boom om de wolken van dicht te bekijken maar een tak kraakt. Max valt in de wolk waardoor een gat in de wolk zit en een overstroming wordt veroorzaakt. Max neemt een stukje schors en kan zo terug varen naar het vaste land. Wanneer hij aankomt ligt de wolk op de grond met de ogen toe. Max probeert zo voorzichtig en stil mogelijk langs de wolk te passeren, maar de wolk wordt wakker en volgt Max helemaal tot aan zijn huis.Max kijkt naar de wolk en beslist om de wolk te herstellen. Wanneer dit gebeurt is knoopt Max de wolk vast aan zijn schoorsteen en gaat zo samen met zijn en de wolk de lucht in. 
Doorheen het volledige boek zijn er overal kleine mannetjes te zien. Op de laatste pagina zie je foto's van alle kleine mannetjes die je kan vinden. 

1. Vorm
Het boek heeft een harde kaft en dikke bladen in het boek zelf.
Op de kaft staan Max die door de wolk valt wat wel wat nieuwsgierigheid opwekt. De prenten zelf stellen de reis van Max voor en zijn tot in het detail getekend. Hier werd veel aandacht aan besteed. Het zijn sombere en niet zo'n levendige kleuren.
Het boek is groot en de tekeningen lopen door op elkaar en zijn toch verschillend van elkaar. Je ziet het volledige landschap maar op de ene prent is Max aan het lopen en op de prent ernaast met landschap die doorloopt is bij bijna bij zijn huis. 

2. Inhoud
Max en de wolk zijn de hoofdpersonages. De kleine mannetjes komen ook veel voor in het boek en zijn leuk om te zoeken. Het kind kan zijn eigen fantasie gebruiken. Op de eerste pagina is er wat tekst te vinden. Het is een soort dagboek van Max. 

3. Taal
De enige geschreven taal die te vinden is, is op de eerste pagina's van het boek. Hierin beschrijft Max dat hij graag zou reizen maar, maar 1 wiel heeft om dit te doen. Hij beschrijft de dieren als zijn vrienden. 

Kwantitatieve beoordeling
Ik geef dit boek een 8/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten